Κυριακή 4 Ιούν 2023 09:55:13 πμ

Ανακοινώσεις - Επικοινωνία - Αρχή


 

 
Γενικά

Παραίτηση προέδρου απο Τουριστική Επιτροπή 15/06/2005

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πόρος 15/06/2005
ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ
Κοινοποίηση: Δήμαρχο
Δημοτικούς συμβούλους


ΘΕΜΑ: Παραίτηση


Αξιότιμοι κύριοι της τουριστικής επιτροπής, χωρίς να φανώ αλλαζόνας ή υπερόπτης, σας καταθέτω την παραίτησή μου καθότι με ενδιαφέρει επί της παρούσης μόνο το πως θα μεγαλώσει η τουριστική περίοδος με οιονδήποτε τρόπο και πιστεύω οτι το κύριο θέμα που θα έπρεπε να ασχολείστε και σεις είναι αυτό. Πράγμα το οποίο αρνήστε να κάνετε και καταναλώνετε το χρόνο σας μόνο με τοπικά θέματα. Τα τοπικά θέματα κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό να βρούν λύση και έγινε κάποια πρόοδος γι' αυτό καλό θα είναι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την συμμόρφωση του νησιού μας. Όμως τι να κάνουμε ένα άδειο όμορφο νησάκι, άκρως τουριστικό... με τουριστική σεζόν το μάξιμουμ ΄΄2,5 μήνες;΄΄
Μπορούν άραγε 2,5 μήνες να θρέψουν τους υπόλοιπους 9,5;
'Οταν με επιστολή του συλλόγου μας ζητήσαμε από τον Δήμο την σύσταση της τουριστικής επιτροπής αυτής, το κύριο σκεπτικό ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου διότι πιστεύαμε ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ανάγκη από την συμβολή, συμβουλή και αρωγή φορέων οι οποίοι γνωρίζουν το τουριστικό αντικείμενο. Δυστυχώς όμως και με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι και μετά τη σύσταση της επιτροπής αυτής, τα περί τουρισμού με έντεχνο τρόπο τα χειρίζεται ο ίδιος ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του. Ας έχει λοιπόν Αυτός και την ευθύνη της προόδου του τόπου. Εξάλλου Εκείνος είναι που έχει υποχρέωση απέναντι στον Λαό του Πόρου. Να είστε βέβαιοι με τόσο μικρή τουριστική περίοδο, ότι με μαθηματική ακρίβεια, είναι θέμα χρόνου πλέον η Υπερχρέωση όλων των επαγγελματιών και κατά συνέπεια ο ξεπεσμός του νησιού μας σε οικονομικό μαρασμό. Λύσεις έχουν δοθεί και ειπωθεί κατά χρονικά διαστήματα από διάφορους φορείς. Το μόνο που μένει είναι να σκύψουμε πραγματικά πάνω στο πρόβλημα (επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου) πρίν είναι πλέον πολύ αργά.
Είναι νομίζω καιρός να λειτουργήσει το σύστημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα αναζωογόνησης του τουρισμού στο νησί μας και τον υπόλοιπο Αργοσαρωνικό.


Με εκτίμηση


ΤΣΟΥΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Πρόεδρος Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων-διαμ/των Πόρου -Γαλατά)

<<Προηγούμενη: Δρόμος Καλονής-Επιδαύρου | Επόμενη: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ>>

 

 

Designed & Hosted by: EmpNeusis