Κυριακή 4 Ιούν 2023 11:33:48 πμ

Ανακοινώσεις - Επικοινωνία - Αρχή


 

 
Γενικά

επιστολή προέδρου πρός Δ Σ 05/05/2005

Eπιστολή Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων διαμερισμάτων Πόρου Γαλατά πρός ενημέρωση μελών του και κατοίκωνΤον Σεπτέμβριο 2004 με πρωτοβουλία του προέδρου των ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων Πόρου Γαλατά εκλήθηκαν τουριστικοί
παράγοντες του τόπου (Ξενοδόχοι,Ενοικιαζόμενα δωμάτια,Τουριστικά γραφεία,εκπρόσωπος απο τον Δήμο και ετέθηκε προς συζήτηση
θέμα(το οποίο μέχρι τότε ολοι συζήταγαν μεταξύ τους,αλλά κανείς δεν είχε θέσει αυτό προς βαθύτερη διερεύνηση) γιατί η τουριστική μας περίοδος από γεμάτους 7 μήνες εφτασε να είναι μεταβίας μόνο 30 ήμερες(μέσω όρο πληρότητα δωματίων). Έπειτα από συζήτηση 2 περίπου ωρών η άτυπη αυτή επιτροπή κατέληξε στό εξής συμπέρασμα. Κύρια αιτία ήταν τα ακρίβα τέλη αεροδρομίου, και η δύσκολη μετακίνηση των παραθεριστών λόγων απόστασης.Εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων δε επισήμαναν οτί το κόστος για τίς εταιρείες ήταν τόσο μεγάλο που καί δωρεάν να τους δίναμε τα δωμάτια δεν θα τους συνέφερε να στείλουν εδώ κόσμο.
Προσπαθώντας λοιπόν να προσεγκίσουμε καί να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αντιπροσωπεία της επιτροπής πήγε στον Δήμαρχο καί του εξέθεσε το πρόβλημα ζητώντας του αν ήθελε να αναλάβει πρωτοβουλία για να γίνει μια μελέτη σύμφωνα με την οποία θα αποδεικνυόταν με αριθμούς στους Γερμανούς οτι λόγω κόστους οι charter πτήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα καί αυτοί να χάνουν χρήματα καί εμείς να χάσουμε τον πολύτιμο πρός επιβίωση τουρισμό μας, μιας καί δεν υπάρχουν άλλοι πόροι εισοδήματος στον τόπο μας καί συνεπεία τούτου πολλοί να χρεώνονται για να ορθοποδήσουν (δίχως μέλλον) καί τα παιδιά μας να μην βρίσκουν δουλειά καί να αναγκάζονται είτε να φύγουν είτε να τα τραβάει το (περιθώριο).
Ο Κος Δήμαρχος εδέχθηκε , καί κανόνησε συνάντηση νε τόν Κο Ευαγγέλου (πρόεδρο ΗΑΤΤΑ) καί τον Κο Φρατζεσκάκη ειδικό σε θέματα charter αεροδρομίων όπου με αντιπροσωπεία της επιτροπής αποφασίστηκε 1) Να συνταχθεί η ανώτερω μελέτη από τον Κο Μιχαηλίδη Ιωαννη. 2) Να γίνει συνάντηση με την Διοίκηση αεροδρομίου όπου δείχνοντας τους την μελέτη θα τουςζητούσαμε την βοήθειά τους (μείωση τελών αεροδρομίου μόνο για τις charter πτήσεις) προς το κοινό συμφέρον. 3)Θα οργανώναμε μια ημερίδα στον Πειραιά όπου θα προσκαλούσαμε όλους τους φορείς από όλον τον Αργοσαρωνικό (τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ΛΑΟ καί οχι μόνο εκπρόσωπους αυτών, καθώς επίσης καί από ολόκληρη την Αττική, ακόμη πολιτευόμενα πρόσωπα από όλες τις παρατάξεις, εκπροσώπους Υπουργείου Τουρισμού καί Ανάπτυξης, ΜΜΕ (δημοσιογράφους καί κανάλια) επιδικνύωντας έτσι οτι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής στις τσέπες μας καί είναι πλέον θέμα χρόνου ολόκληρη η περιοχή του Αργοσαρωνικού να πέσει σε οικονομικό μαρασμό με όλες τις συνέπειες που έχει αυτός.
Ο Κος Δήμαρχος σε χρονοδιάγραμμα υποσχέθηκε οτι η ημερίδα θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο μήπως καί προλαβαίναμε το 2005, γιατί φυσικά οσο καλά καί να πήγαιναν τα πράγματα μιλούσαμε για το 2006 και μετά. Ανατέθηκε λοιπόν στον Κον Μιχαηλίδη η δημιουργία μελέτης ο οποίος με άψογο τρόπο έφτιαξε καί παρέδωσε στον Δήμαρχο, οπότε εκπληρώθηκε το Νο 1 της συμφωνίας (Επιτροπής-Δημάρχου). Μέχρις εδώ όλα καλά,. Μετά ενα μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως ενημέρωση των φορέων για το τι μέλει γενέσται ώσπου ξαφνικά ορισμένοι φορείς πέρνουν ένα τηλεφώνημα από υπάλληλο του Κου Δημάρχου να παρευρεθούν την άμεσως επόμενη μέρα στο επιμελητήριο του Πειραιά γιατι ο Δήμαρχος δίνει συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους. Σε ερώτηση γιατί ενώ αλλά είχαν συμφωνηθεί καί αυτός άλλα έπραξε είπε οτι έτσι αυτός έκρινε οτι έπρεπε να γίνει.Στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα ηταν ο Κος Δήμαρχος στο κέντρο οι 3 Δήμαρχοι της περιοχής μας απο την μια πλευρά και ο Κος Φρατζεσκάκης ο Κος Ευαγγέλου καί ο Κος Μιχαηλίδης απο την άλλη. Η παρουσίαση της μελέτης ηταν άψογη όπως καί η ίδια η μελέτη μόνο που στην αίθουσα δεν υπήρχαν πάνω απο 25 άτομα. (Σημειωτέον οτι 7 άτομα ήμασταν απο τον Πόρο). Κανένα κανάλι. Μετά την ομιλία του Δημάρχου και του Κου Φρατζεσκάκη μίλησε και ο Κος Ευαγγέλου ο οποίος εκτός των άλλων είτε οτι η μείωση του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό ηταν αναμενώμενη λόγω κακής υποδομής κυρίως των καταλυμάτων. (Σ' αυτό το σημείο ακριβώς απεχώρησε ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων διαμερισμάτων Πόρου Γαλατά).
Ερώτηση: Η συνέντευξη τύπου ήταν για να λύσουμε τα προβλήματα μας ή να προσθέσουμε κι άλλα με την δυσφήμιση;
Απεκεί καί πέρα τα Νο2 καί Νο3 της συμφωνίας τα γνωρίζει μόνο ο Δήμαρχος. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων παρ' όλα αυτά έστειλε επιστολή προς Δήμαρχο καί Δημοτικό Συμβούλιο καί αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση του στην συνέντευξη τύπου του ζήτησε την αναγκαιότητα ίδρυσης τουριστικής επιτροπής γιατί πιστεύει οτι δεν γίνεται μόνος του ο Δήμαρχος να ασχολείται με όλα τα θέματα ταυτόχρονα που αφορούν τον τόπο. Καί σας παραθέτει την επιστολή.

Με Εκτίμηση


Ο Αντιπρόεδρος Ο Πρόεδρος

ΣΠΥΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

<<Προηγούμενη: Προκήρυξη 3ου κύκλου προγραμμάτων ΠΕΠ | Επόμενη: Eπιστολή προέδρου προς Δ Σ Πόρου>>

 

 

Designed & Hosted by: EmpNeusis